Η κατανάλωση πείπου 3-4 ελιών και 3 κουταλιών έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ημερησίως συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού σας από τον καρκίνο. Η υδροξυτυροσόλη, μια γνωστή πολυφαινόλη που περιέχεται στις ελιές φαίνεται πως όχι μόνο καταστρέσει τα καρκινικά κύτταρα ,αλλά εμποδίζει και τον πολλαπλασιασμό τους.
Η μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.
Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.