Kαρδιά

Διαλύστε τους θρόμβους με απόλυτα φυσικό τρόπο- Δείτε πως

Μάθετε ποιο είναι το πολύτιμο μυρωδικό που κατεβάζει το ζάχαρο και διαλύει τους θρόμβους.
 
Παλιότερα ήταν πολύτιμο υλικό ανταλλαγής αγαθών μαζί με το αλάτι, τη μαστίχα Χίου, και άλλα βότανα. Στις μέρες μας η διατροφική της αξία, ανεβαίνει καθημερινά αφού πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το μυρωδικό είναι ιδανικό για να μας θεραπεύει και να ανεβάζει τον οργανισμό μας στα καλύτερα επίπεδά του.
 
Ο λόγος για την κανέλα με την αγαπημένη οσμή και την ευχάριστη γεύση. Πέρα όμως από τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία για πολλούς θεωρείται και θεραπευτική.
 
Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη.
Η σιναμαλδεύδη έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό. Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις.
 
Επίσης, συστατικά της κανέλας έχουν και ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Για το λόγο αυτό η κανέλα χρησιμοποιείται ως υλικό σε παραδοσιακά εθνικά φαγητά, ιδιαιτέρως που περιέχουν ωμά τρόφιμα.
 
Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα στοιχεία που έχουμε σε σχέση με την επίδραση της κανέλας στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Η κανέλα καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Παράλληλα, ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σημαντική επίδραση της κανέλας στην ευαισθησία των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον γλυκαιμικό έλεγχο.
 
Τέλος, αν νομίζει κανείς ότι όταν γευόμαστε ή μυρίζουμε την κανέλα απλά έχουμε μια ευχάριστη αίσθηση κάνει λάθος. Επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η μυρωδιά ή η γεύση της κανέλας μπορεί να ενεργοποιήσει εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με καλύτερη νοητική λειτουργία.
 
Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου (σε όχι όμως σε καλά απορροφήσιμη μορφή) και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμό μας χρειάζεται καθημερινά.
 
Την κανέλα μπορούμε να τη βρούμε είτε σε σκόνη είτε σε στικ (Τα γνωστά «ξυλάκια»). Τα στικ διατηρούνται καλύτερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα, ωστόσο η σκόνη δίνει πιο έντονη γεύση. Θα πρέπει να διατηρείται σε αεροστεγή γυάλινα δοχεία, σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος. Η σκόνη διατηρεί τη γεύση της (όταν φυλάσσεται σωστά) μέχρι και έξι μήνες, ενώ τα στικ μέχρι και ένα χρόνο.
 
ΠΗΓΗ: proionta-tis-fisis.com

Kαρδιά

16.04.2025

Το γρήγορο περπάτημα μειώνει στο μισό τον κίνδυνο σοβαρής αρρυθμίας – Τι έδειξε μελέτη

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία επικίνδυνη μορφή αρρυθμίας, που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

11.04.2025

Λευκό ή καστανό ρύζι; Ποιο είναι το πιο υγιεινό για την καρδιά και τον οργανισμό

Η υγεία της καρδιάς είναι ένα από τα βασικά οφέλη της κατανάλωσης ρυζιού

26.03.2025

Γιατί καταρρέουν οι αθλητές – Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες του αιφνίδιου θανάτου

25.02.2025

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής: «Είναι επικίνδυνο για την καρδιά»

25.02.2025

Αυτή είναι η απλή καθημερινή άσκηση που βοηθάει στη μακροζωία

25.02.2025

Ξεκινά από αύριο η αποστολή SMS για τον δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο – Ποιοι εξαιρούνται

23.02.2025

Το γνωρίζατε; – Αυτό είναι το ρόφημα που ρίχνει την πίεση, στηρίζει την καρδιά και τη μνήμη!

09.02.2025

Jarlsberg: Αυτό είναι το τυρί που μπορείτε να τρώτε καθημερινά – Μειώνει τη χοληστερόλη

09.02.2025

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλ στη διάρκεια πολύωρων πτήσεων

09.02.2025

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2025

Support Immune Protein: Η φυτική λύση για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τόνωση του οργανισμού & των μυών

Το ιδανικό συμπλήρωμα για κάθε στόχο ευεξίας

16.04.2025

Ουρολοίμωξη: Δείτε ποια είναι τα τρόφιμα και τα ποτά που πρέπει να αποφεύγετε

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της ανάρρωσης και στην πρόληψη

16.04.2025

Το γρήγορο περπάτημα μειώνει στο μισό τον κίνδυνο σοβαρής αρρυθμίας – Τι έδειξε μελέτη

16.04.2025

Έχετε τριχόπτωση ή θέλετε ενίσχυση της τριχοφυΐας; Δοκιμάστε τη λοσιόν τσουκνίδας με δώρο χειροποίητο σαπούνι!

16.04.2025

Η Ολλανδία προειδοποιεί: «Σταματήστε να τρώτε σπιτικά αυγά λόγω της μόλυνσης από PFAS»

15.04.2025

Αυτή είναι η τροφή που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά

15.04.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Μεταμορφωθείτε λίγο πριν το καλοκαίρι!

15.04.2025

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μπορεί να ρίξει το σάκχαρο μέσα σε 90 λεπτά

15.04.2025

Η Μεγάλη Εβδομάδα, η νηστεία και ο ρόλος της Θρησκείας στη ζωή του ανθρώπου

15.04.2025

«Γενετική καταστροφή» στην Ολλανδία: Δεκάδες δότες σπέρματος απέκτησαν μέχρι και 75 παιδιά ο καθένας!