Επιδημίες

Εμβόλια: Ανοίγουν τα ραντεβού για αναμνηστική δόση J&J

Η πανδημία συνεχίζει και θα την έχουμε μαζί μας για το επόμενο διάστημα, με την διαφορά ότι σήμερα έχουμε το εμβόλιο, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, καλώντας όλους να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουν αυξηθεί τα ραντεβού για πρώτη δόση, και από 7.000 που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα φτάσανε τις 25.000.

Σχετικά με τον πήχη που μπαίνει για τα ποσοστά εμβολιασμού ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι “ο πήχης είναι εκεί που θα ελέγξουμε την πανδημία” .

Μιλώντας στο Action24 και αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού σε χώρες της ΕΕ, είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση και σε καλύτερη θέση από τις βαλκανικές χώρες και της πρώην ανατολικές.

Η πανδημία στην Δυτική Ευρώπη, όπως σημείωσε, δεν αποτελεί σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, και η διαχείριση της πανδημίας βρίσκεται σε επιστημονικό επίπεδο.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η επέκτασή της και σε άλλες ομάδες εργαζομένων εκτός των υγειονομικών, δεν θα προσφέρει σημαντικά πράγματα.

Θα δώσει μικρά ποσοστά στο σύνολο των εμβολιασμών και θα δημιουργήσει όμως διαχειριστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αναστολή εργασίας”, είπε, ενώ πρόσθεσε:

Ο εμβολιασμός είναι δώρο ζωής, δεν είναι για πολιτική αντιπαράθεση, ούτε για να υποδαυλίσουμε ακραίες αντιπαραθέσεις”, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τρίτη δόση

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επανέλαβε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Αφορά 375.000 άτομα.

Η αναμνηστική δόση μπορεί να είναι Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Επίσης, την ίδια μέρα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 18 ετών, που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Σε ερώτηση για την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ο λόγος για να κάνει κάποιος τρίτη δόση, είναι για να προστατευθεί, και όχι για το πιστοποιητικό.

Το θέμα είναι επιστημονικό και θα πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επιδημίες

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

08.04.2025

Επιστήμονες προειδοποιούν: Θανατηφόροι ιοί «ζόμπι» από την Αρκτική μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πανδημία!

Τι είναι οι λεγόμενοι «μικροοργανισμοί του Μαθουσάλα»

03.04.2025

Αγρίνιο: Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος – Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα

31.03.2025

Εμφανίστηκε άγνωστος ιός στη Ρωσία: Προκαλεί βήχα με αίμα!

27.03.2025

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Μπορεί να μας βοηθήσει η κατανάλωση παγωτού;

24.03.2025

ΠΟΥ: Η Ευρώπη κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ιλαράς από το 1997

18.03.2025

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας γρίπης των πτηνών H7N9 από το 2017

14.03.2025

H έρευνα Γερμανών ειδικών που απέδειξαν ότι ο κορονοϊός γεννήθηκε σε εργαστήριο και φρόντισαν να την εξαφανίσουν!

13.03.2025

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη σκοτεινή εποχή της πανδημίας: Πώς ανάγκασαν τον κόσμο να γελοιοποιηθεί (βίντεο)

11.03.2025

Ειδικοί προειδοποιούν: Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται και σε γάτες

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

28.04.2025

Friends with Benefits: Φιλία… με μπόνους!

Σχέσεις χωρίς απαιτήσεις, χωρίς δράματα, χωρίς τα κλασικά ερωτήματα του τύπου «τι είμαστε εμείς οι δύο;» ή, μήπως, όχι και τόσο απλά;

28.04.2025

Ασβαγκάντα: Το αρχαίο βότανο που μειώνει το στρες και ενισχύει την αθλητική απόδοση

Καταπολεμήστε το άγχος και το στρες με φυσικό τρόπο

28.04.2025

Αυτός είναι ο καλύτερος τύπος μαύρης σοκολάτας για απώλεια βάρους

28.04.2025

Έρευνα αποδεικνύει ότι απέδωσαν στην COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!

28.04.2025

«Έρχονται» αλλαγές στη συνταγογράφηση των εμβολίων από τους παιδιάτρους: Tι πρέπει να γνωρίζετε

25.04.2025

Support Immune Protein: Η φυτική λύση για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τόνωση του οργανισμού & των μυών

25.04.2025

Πόσο διατηρούνται τα αλλαντικά στην κατάψυξη

23.04.2025

Το φυσικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση των επώδυνων λοιμώξεων

23.04.2025

S-CURVE: Η «μαγική» κρέμα που μεταμορφώνει τους γλουτούς σας – Μεταμορφωθείτε λίγο πριν το καλοκαίρι!

23.04.2025

Πρωινό: Αυτές είναι οι χειρότερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε